Gezondheidszorg

GGZ inGeest te Bennebroek

Meer regie en zelfstandigheid voor cliënten, gastvrijheid en herstelondersteunend werken, dat zijn enkele basisprincipes voor de nieuwbouw van GGZ inGeest op locatie Bennebroek.

Sweegers en de Bruijn heeft het technisch Programma van Eisen ontwikkeld en vervolgens verschillende installatieconcepten doorgerekend. De door GGZ gestelde eisen aan duurzaamheid zijn vertaald in het ontwerp en getoets met een GPR-berekening. Een WKO-installatie, ook geschikt voor andere gebouwen op het terrein, maakt deel uit van de genomen maatregelen.

Opdrachtgever: GGZ inGeest te Bennebroek

Architect: Ons architecten te Rotterdam

Projectmanagement: Arcadis Nederland BV

 

Projectomvang: Ca. 7.000 m² BVO


Installatiesom: € 3.000.000 excl. btw

Status: Opgeleverd in 2011

download de projectsheet

GGZ inGeest is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in de provincie Noord-Holland. De doelgroep bestaat voornamelijk uit mensen met psychoses, waarvan de meeste een psychische stoornis hebben, vaak in combinatie met gedrachtsproblemen.

Een belangrijk uitgangspunt vanuit GGZ inGeest voor het ontwerp van de nieuwbouw was het behoud en/of verbetering van de zelfredzaamheid van de cliënten. Dit is vertaald in een ontwerp bestaande uit 3 bouwdelen, welke in totaal één eenheid vormen. De afzondelijke gebouwen zijn zodanig opgezet en ook installatietechnisch ingericht dat deze geschikt zijn voor de verschillende niveaus van zelfredzaamheid.

Voor meer informatie download de projectsheet.

andere projecten

Contact

ing. J.R.C. (Ruud) Herrings

Adviseur

Tel: 06 51 544 575

E-mail:
ruud.herrings@swebru.nl