Gezondheidszorg

HagaZiekenhuis 's-Gravenhage

Het HagaZiekenhuis Vernieuwt, een zeer ambitieuze bouwopgave die niet alleen gaat over renovatie en nieuwbouw, maar ook over ICT en de manier van werken. Een integrale aanpak om te komen tot vernieuwing in Zorg en Dienstverlening.

Sweegers en de Bruijn heeft het volledige ontwerp gemaakt voor de 1e tranche, en was verantwoordelijk voor het opstellen van de vraagspecficatie voor een Design&Build-opgave voor de 2e tranche.

Opdrachtgever: HagaZiekenhuis te 's-Gravenhage

Architect: architect aan de maas te Rotterdam

Projectmanagement: HagaZiekenhuis te 's-Gravenhage

 

Projectomvang: Ca. 60.000 m² BVO


Installatiesom: Ca. € 30,6 miljoen excl. btw


Status: Gereed 2014

download de projectsheet

Het HagaZiekenhuis is het grootste ziekenhuis in de regio Haaglanden. Het is ontstaan uit een fusie van Ziekenhuis Leyenburg, het Juliana Kinder ziekenhuis en het Rode Kruis Ziekenhuis. Het HagaZiekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. De locatie Leyweg is de grootste vestiging van het HagaZiekenhuis.
Het ziekenhuis wordt compleet gerenoveerd en uitgebreid. Dit project is onder andere bijzonder doordat de zogenaamde vernieuwbouw plaatsvindt terwijl het ziekenhuis grotendeels in bedrijf blijft. De vernieuwbouw wordt daarom gefaseerd uitgevoerd. Eén van de uitdagingen is zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken in het deel van het gebouw wat in bedrijf is.

Voor meer informatie download de projectsheet.

Haga_2

andere projecten

Contact

ing. J.P. (Jan) Drop

Senior projectengineer

Tel: 06 11 618 911

E-mail:
jan.drop@swebru.nl