Onze Specialist ‘Jerry Bouman’ aan het woord

Jerry Bouman is in 1 januari 2017 begonnen bij Sweegers en de Bruijn als ‘elektrotechnisch engineer’.
Mijn carrière begon op de tekenkamer bij een installatiebedrijf. Na 7 jaar maakte ik de overstap naar een adviesbureau, die zich vooral richtte op de woningbouw en luxe villa’s. Na nog eens 7 jaar keerde ik terug naar een installatiebedrijf, maar na 1,5 jaar ontdekte ik dat mijn passie toch ligt in de advieswereld. Daarom heb ik de keuze gemaakt om voor Sweegers en de Bruijn te gaan werken.

In mijn vrije tijd ben ik trotse voorzitter bij voetbalvereniging NOAD32 in Wijk en Aalburg, een vereniging met ruim 400 leden. Met een flink aantal enthousiaste vrijwilligers proberen we de club draaiende te houden. Daarnaast geniet ik ervan om leuke activiteiten te ondernemen met mijn vrouw en onze drie opgroeiende kinderen.

Waarom Sweegers en de Bruijn als werkgever
Aanvankelijk wilde ik de kansen op de arbeidsmarkt verkennen, en tijdens mijn zoektocht stuitte ik op een aantrekkelijke vacature bij Swebru. Eén van de factoren die me aantrokken om hier te solliciteren, waren de referenties die ik op de website had gezien. Mijn keuze voor Sweegers en de Bruijn als mijn werkgever kwam voort uit een carrièreswitch te maken naar de advieswereld, en Swebru leek de juiste plek om mijn passies en vaardigheden te bundelen.
Bovendien biedt Sweegers en de Bruijn de mogelijkheid tot thuiswerken en flexibiliteit, waardoor ik werk en privé effectief kan combineren.

Hoe heb je je eerste werkdag ervaren
Mijn eerste werkdag bij Sweegers en de Bruijn was een positieve ervaring. Het begon met een reeks gesprekken, waarin ik de kans kreeg om met verschillende mensen binnen de organisatie te praten, waaronder groepsleider Ruud Herrings en diverse directieleden. Deze gesprekken waren zeer aangenaam en voelden vertrouwd aan.

Op mijn allereerste werkdag werd ik onder de hoede genomen door Ruud. Het was fijn een vertrouwd gezicht te zien tijdens mijn eerste dagen. In het begin voelde ik me misschien een beetje onwennig, maar dat gevoel verdween al snel. Ik kon snel een gevoel van vertrouwdheid ervaren binnen het bedrijf, wat mijn start hier heel positief maakte.

Personeelsvereniging
Sinds 2021 heb ik een actieve rol in de personeelsvereniging (PV), waarbij ons team bestaat uit drie personen, namelijk Jose, Ilse en mezelf. Elke jaar organiseren we in het najaar een teamuitje. Een hoogtepunt was toen het bedrijf zijn 65-jarig bestaan vierde, en we een heel weekend naar de Ardennen zijn geweest. Dit bracht niet alleen plezier en samenhorigheid binnen het bedrijf teweeg, maar gaf me ook de kans om actief bij te dragen aan de bedrijfscultuur. Het was een leuke en betekenisvolle ervaring voor ons team. Ook staan we stil bij bijzondere verjaardagen, jubilea en geboortes.

Waarin ben je gespecialiseerd?
Ik begon mijn loopbaan bij Sweegers en de Bruijn als ‘elektrotechnisch engineer’, en heb in 2021 de stap gezet naar de functie ‘senior projectengineer’. Binnen deze rol ben ik specialist (kennishouder) op het gebied van verlichting en kostenramingen. Mijn verantwoordelijkheden omvatten het gehele ontwerpproces. Van ontwerp en het tekenen in CAD tot het uitvoeren van calculaties en berekeningen en het opstellen van omschrijvingen. Ik ben verantwoordelijk voor het beheer van projecten van begin tot eind, waarbij ik zorg voor een vlekkeloze uitvoering.

Soms word ik ingezet als projectleider voor kleinere projecten. In deze hoedanigheid stuur ik collega’s aan, waaronder elektrotechnische en werktuigbouwkundige engineers en werk ik samen met BIM modelleurs binnen ons team.
Mijn werk concentreert zich voornamelijk op scholen, waarbij ik nauw samenwerk met Stephan Vissers en vaak als zijn rechterhand fungeer. Indien nodig, neem ik de rol van projectleider op me.

Hoewel er bij Sweegers en de Bruijn mogelijkheden zijn om verder door te groeien, voel ik me momenteel erg op mijn plek in mijn huidige functie. Deze functie biedt veel uitdaging en variatie, en ik geniet van de verantwoordelijkheden die ermee gepaard gaan.

Waarom kiezen voor Sweegers en de Bruijn?
Ik kan met overtuiging zeggen dat Sweegers en de Bruijn een zeer aangename werkplek biedt. De mogelijkheid om vanuit huis te werken is buitengewoon waardevol. Het stelt ons in staat om onze taken op een flexibele wijze uit te voeren en zorgt ervoor dat we een gezonde balans kunnen behouden tussen werk en privé.

Wat ik ook echt waardeer, is de aandacht voor ergonomie. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in hoog-laag bureaus, extra beeldschermen en ergonomische bureaustoelen om het thuiswerken zo comfortabel mogelijk te maken. Het maakt onze werkomgeving op kantoor en thuis comfortabeler en ondersteunt onze gezondheid op de lange termijn.

Maar wat Sweegers en de Bruijn echt bijzonder maakt, is de sfeer. Het is een positieve, ondersteunende omgeving waar collega’s elkaar helpen en inspireren.

Al met al is Sweegers en de Bruijn niet zomaar een werkgever; het is een plek waar je kunt gedijen en groeien.

Wat is de toegevoegde waarde van Swebru
De toegevoegde waarde van Sweegers en de Bruijn ligt in het vermogen om een breed scala aan specialismen te bieden binnen dezelfde organisatie, waardoor projectleiders en opdrachtgevers kunnen profiteren van een naadloze, efficiënte, en volledig ondersteunde projectuitvoering. Dit maakt Swebru een sterke partner in complexe projecten.