De eerste bewoners van La Verna (fase 1) zijn verhuisd

La Verna is een verzorgingshuis in Alverna dat zorg biedt aan senioren. Het bestaande gebouw aan de locatie Leemweg 134 in Alverna is gedeeltelijk gesloopt; hiervoor in de plaats is fase 1 van de nieuwbouw gerealiseerd.

Sinds februari 2022 zijn de bewoners verhuisd naar het nieuwe La Verna, gebouwd op het prachtige kloosterterrein aan de Leemweg in Alverna. Bewoners kunnen hier genieten van de prachtige natuur, en de oude kloostermuur die tijdens de renovatie behouden is gebleven.

In het nieuwe gedeelte biedt La Verna ruimte aan 60 appartementen, en er worden centrale woonkamers op de afdelingen gerealiseerd. Hier wordt 24-uurs zorg geboden aan senioren met een somatische en/of psychogeriatrische achtergrond.

Medio 2023 wordt fase 2 opgeleverd met 30 appartementen. Na het opleveren van fase 2 (naar verwachting voorjaar/zomer 2023), komen er nog eens 30 appartementen beschikbaar. Op de begane grond komt een openbare ruimte, met onder meer een ontmoetings- en een stilteruimte.

Omvang               Ca 6000m² BVO

Opdrachtgever   Hendriks bouw BV Kanaalstraat 12 Oss (in opdracht van woningbouwvereniging Talis)

Opdracht             Adviestraject VO-DO (E-W installaties)

Oplevering          Fase 1 opgeleverd in februari 2022, geplande oplevering fase 2 medio 2023.

Advieswerkzaamheden Sweegers en de Bruijn
Sweegers en de Bruijn was bij dit project adviseur van de technische installaties (zowel E als W) in de breedste zin van het woord. De ambitie van de opdrachtgever was om een duurzaam gebouw met lage exploitatielasten te realiseren. Uiteindelijk is een ‘gasloos’ ontwerp gemaakt dat een comfortabel binnenklimaat combineert met de duurzame ambities van de opdrachtgever.

Het nieuwe La Verna is een bijzonder duurzaam gebouw, waarbij geen CO2 uitstoot meer plaatsvindt. Verwarming vindt plaats door middel van bodemwarmte. De vaste verlichting bestaat uit energiezuinige LED-verlichting en de energie die het gebouw nodig heeft wordt grotendeels opgewekt door zonnepanelen op het dak.

In elke ruimte zijn WTW units van Climarad geïnstalleerd, waarbij sensoren worden gebuikt om elke kamer automatisch te ventileren, verwarmen en koelen. Elke bewoner kan individueel de optimale temperatuur instellen met behulp van een kamerthermostaat.

Kortom, weer een project om trots op te zijn!