19 / 11 / 2018

Eerste bewoners in Hof van Nassau Steenbergen

Op 19 november jl. hebben de eerste bewoners van “Hof van Nassau” hun intrek genomen in dit prachtige, door Inbo Architecten ontworpen, verpleeghuis van Tante Louise dat plek biedt aan 120 mensen. De cliënten komen in blokken van 8 kamers bij elkaar te wonen, waar zij bijvoorbeeld met elkaar kunnen koken en socialiseren. Er kan natuurlijk ook voor individualiteit gekozen worden.

Om de veiligheid van de bewoners te bevorderen, krijgen zij een ‘slim’ polsbandje, waarmee sommige deuren wél en sommige deuren niet geopend kunnen worden; dit om ‘verdwalen’ te voorkomen.

Om de bewoners zoveel mogelijk het gevoel te geven in een gewone wijk te wonen, zijn in het “Hof van Nassau” veel voorzieningen aanwezig, zoals een restaurant, een supermarkt en een fysiotherapeut.

Sweegers en de Bruijn heeft zich zoveel mogelijk ingeleefd in de situatie van de bewoners om de techniek goed aan te laten sluiten op hun wensen.

Het “Hof van Nassau” is wat ons betreft een voorbeeld voor veel verzorgingshuizen, omdat het doordachte concept veel vreugde en wooncomfort biedt aan de bewoners.