21 / 4 / 2020

Het Coronavirus & veilig werken

Corona en de effecten daarvan beheersen ons dagelijks leven in grote mate.
Gezondheid is het allerbelangrijkste en we doen er alles aan om u en onze mensen gezond te houden.

Daarbij volgen wij de oproep van de overheid en de richtlijnen van het RIVM. Uiteraard kunt u op ons rekenen zoals u dat van ons gewend bent. Onze bereikbaarheid via telefoon, e-mail en video conference (Teams, Skype), biedt ons alle mogelijkheden om met elkaar in contact te komen.

Graag willen wij er samen met u voor zorgen dat de werkzaamheden zoveel mogelijk en zo verantwoord mogelijk door kunnen gaan.
Onze branchevereniging Koninklijke NLingenieurs heeft, samen met de Rijksoverheid en andere brancheverenigingen in de bouw, het protocol “Samen Veilig Doorwerken” opgesteld. Het protocol biedt een handreiking voor opdrachtgevers, werkgevers en werknemers over hoe er op een veilige manier doorgewerkt kan worden. U kunt dit protocol terugvinden op de website van de Rijksoverheid/protocol-samen-veilig-doorwerken.

In aanvulling op dit protocol heeft NLingenieurs een “Protocol Veilig Veldwerk” door ingenieursbureaus opgesteld.
Dit protocol biedt duidelijkheid aan bedrijven, opdrachtgevers, klanten en werknemers over óf en hoe veldwerk door ingenieursbureaus veilig uitgevoerd kan worden ten tijde van de coronacrisis. Dit is belangrijk voor ons, want veel van onze werkzaamheden starten met een goede nulmeting op locatie. Zonder deze opname of BOEI-inspectie kunnen wij meestal niet starten. Als deze inspectie eenmaal heeft plaatsgevonden, kunnen wij onze advieswerkzaamheden prima op afstand uitvoeren. En dat is weer belangrijk voor u, omdat u op die manier gegarandeerd bent en blijft van een up-to-date, veilige en gezonde werk- en leefomgeving.

In de praktijk blijkt dat niet alles kan zoals dat voorheen gebruikelijk was, maar vaak is er nog heel veel wél mogelijk met slimme oplossingen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een aanwijzing voor aannemers georganiseerd op afstand, terwijl 1 medewerker met een camera “streaming” videobeelden van de bestaande situatie aanleverde. De aannemers konden op afstand aanwijzingen geven, zodat zij precies datgene te zien kregen wat zij wilden zien, en de informatie kregen die zij nodig hadden.

Heeft u vragen of wilt u met ons in gesprek over de wijze waarop wij werkzaamheden zouden kunnen of moeten uitvoeren?
Dan kan dat natuurlijk altijd (088 030 7300 / info@swebru.nl).

Wij geven u graag een toelichting en kijken samen met u naar een verantwoorde oplossing