2 / 12 / 2019

Hof van Nassau genomineerd voor Zorggebouw 2019

Als onderdeel van de Architecten Awards 2019, werd eind oktober de prijs voor Zorggebouw van het jaar uitgereikt. Samen met één van de bewoners heeft Koningin Maxima het zorggebouw in mei 2019 officieel geopend; inmiddels is het gebouw dus al een half jaar bewoond. Het zorggebouw voldoet door een groot aantal innovaties aan de filosofie van opdrachtgever Tante Louise om bewoners zo lang mogelijk mobiel te houden. In het verzorgingshuis zijn de bewoners beschermd en toch vrij, per client wordt geregeld welke deuren wel/niet gepasseerd kunnen worden.

Diverse buitenlandse delegaties, zelfs uit China (drie hoogleraren en 10 studenten van de universiteit van Tsingua),  hebben inmiddels Hof van Nassau bezocht vanwege de innovatieve ideeën die zijn geïmplementeerd in dit gebouw. Uiteindelijk heeft Hof van Nassau een tweede plek weten te behalen!

Inbo Architecten heeft garant gestaan voor het ontwerp van het gebouw, Sweegers en de Bruijn was bij het project betrokken als adviseur technische installaties, klik hier voor het eerder door ons geschreven nieuwsbericht.