29 / 3 / 2021

Nieuwbouw kindcentrum “MKC de Schatkaart” Amsterdam Centrumeiland

Het MKC de Schatkaart (info@mkcdeschatkaart.nl) zal een doorgaande onderwijslijn gaan bieden aan de leerlingen van 0-13 jaar. Om dit te realiseren is er een samenwerking aangegaan tussen Stichting ‘Samen Tussen Amstel en IJ (STAIJ)’ en Kinderopvang Humankind. De school wordt het domein van een Montesorri basisschool, een kinderdagverblijf en een sportvoorziening.

Bij deze nieuwbouw vertegenwoordigt abcnova als projectmanager de volgende partijen:

  • Stichting Samen Tussen Amstel en IJ (STAIJ);
  • Humankind Kinderopvang en -ontwikkeling (Humankind);
  • Gemeente Amsterdam.
Omvang: 3600m²
Opdrachtgever: namens STAIJ, Humankind kinderopvang en de gemeente Amsterdam: abcnova
Architect: BDG architecten
Constructeur: Pieters Bouwtechniek Utrecht
Opdracht: Installatieontwerp, aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding
Oplevering: Verwacht in 2022


Rol Sweegers en de Bruijn

Sweegers en de Bruijn is binnen het ontwerpteam verantwoordelijk voor het ontwerp van de technische installaties. BDG architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp (https://www.bdgarchitecten.nl/projecten/mkc-de-schatkaart-amsterdam/) en Pieters Bouwtechniek voor de constructie. Binnen het IKC is ruimte voor onderwijs, sport en een kinderdagverblijf. Het uitgangspunt is om een Bijna energie Neutraal gebouw (BENG) te ontwerpen en te realiseren, dat past bij de ambities van de diverse gebruikers. De school zal volledig voldoen aan het programma van frisse scholen.

Het ontwerp is toegespitst op de 3 hoofdgebruikers binnen het MKC. De vraag van de opdrachtgever is vertaald naar een installatie die individueel te sturen en te bemeteren is vanuit de centrale voorzieningen, lage exploitatiekosten heeft, en makkelijk te bedienen is door de gebruiker.

Het MKC wordt aangesloten op een centraal WKO systeem, waarmee de Schatkaart is voorzien.

Met de andere duurzame systemen zoals hemelwaterinfiltratie, zal deze school een duurzaam karakter krijgen, welke midden op het eiland zal worden gerealiseerd.