22 / 9 / 2015

Opening De Coevering Geldrop-Mierlo

De moderne en frisse school is ontworpen door Bonnemayer architecten te Uden en is tijdens de ontwerpfase en realisatie begeleid door Laride te Veldhoven. De realisatie is gedaan door BVR Bouw, Immens Installatietechniek en van der AA Electro.

De school is ontworpen volgens het frisse scholen principe. De installatie is opgebouwd uit een verwarmingsinstallatie welke later is uit te breiden met een warmtepompinstallatie. De Luchtinstallatie is CO2 gestuurd en voorzien van een warmtewiel. De verlichting is uitgevoerd met daglichtregelingen en bewegingssensoren. De installatie is compleet te bedienen met een touchpaneel. Deze school is niet voorzien van koeling. In de ontwerpfase is in samenspraak met architect de juiste verhouding opgezocht met gevel en glaspercentage in combinatie met zonwering om de binnentemperatuur zo gunstig mogelijk te houden in relatie tot de buitentemperatuur.

Deze school is de derde school die dit jaar door Sweegers en de Bruijn is opgeleverd, naast de Bloktempel te Son en Breugel en Kindcentrum Besoyen te Waalwijk. Voor dit jaar staat tevens nog Brede School Gelderakkers te Hilvarenbeek op het programma om op te leveren. En in 2016 zijn er nog diverse scholen in de planning om op te leveren.