19 / 3 / 2021

Renovaties Swetterhage Zoeterwoude-Dorp

In de Zwetpolder in Zoeterwoude-Dorp ligt Swetterhage. Op deze locatie wonen, werken en recreëren ruim 300 mensen met een verstandelijke beperking.

Op het terrein van Swetterhage staan onder meer 41 woongroepen, 5 activiteitencentra, één foyer, een restaurant, een supermarkt, een sportzaal en een zwembad. De ondersteunende diensten zorgen voor recreatie, de administratie, de was, het schoonmaken, de techniek en het interne transport. Naast tal van faciliteiten biedt Swetterhage ook intensieve zorg en medische deskundigheid. Hierdoor is het voor de cliënten een prettige en veilige woonomgeving. Ze leven in contact met anderen, kunnen uitdrukken wat in hen leeft en krijgen zoveel mogelijk regie over hun eigen leven.

Een groot deel van Swetterhage is de afgelopen jaren in verschillende fases gerenoveerd, waarbij Sweegers en de Bruijn verantwoordelijk was voor de gebouwgebonden technische installaties en de terrein-infrastructuur, zodat het terrein weer helemaal aansluit bij de wensen en eisen van deze tijd. Fase 3 is de laatste fase waarin 8 woningen zijn gebouwd; deze woningen zijn begin 2021 in gebruik genomen (zie impressie foto’s).

Op dit moment wordt er een nieuw dagbestedingsgebouw ontwikkeld voor 10 groepen met bijbehorende faciliteiten.