Specialist Stephan Vissers aan het woord

In oktober 2006 begon ik een nieuw hoofdstuk in mijn carrière als ‘senior engineer ’bij Sweegers en de Bruijn, nadat ik 11 jaar ervaring had opgedaan bij twee installatiebedrijven.

In mijn vrije tijd vind ik ontspanning in mijn prachtige achtertuin, waar ik zorg heb voor mijn Japanse koikarpers. Na het werk geniet ik van mijn favoriete tv-series en sportprogramma’s, en speel ik graag een potje tennis of padel.

Mijn bourgondische instelling komt tot uiting in mijn liefde voor eten en drinken. Mijn grootste trots is mijn 18-jarige puber. Ondanks de uitdagingen die het opvoeden van een tiener met zich meebrengt, koester ik de bijzondere momenten die we samen delen.

Geschiedenis werkgevers

In 1995 begon mijn loopbaan bij installatiebedrijf ‘van de Laak-Swinkels’. Na enkele jaren besloot ik mijn horizon te verbreden en maakte ik de overstap naar het installatiebedrijf ‘Kwekel’ dat gespecialiseerd was in woningbouw. Daar heb ik ongeveer 3 jaar gewerkt. Vervolgens werd ik opnieuw benaderd door mijn eerste werkgever en nam ik de beslissing om daar weer in dienst te treden. Uiteindelijk, in 2006, maakte ik de keuze om voor Sweegers & de Bruijn te gaan werken.

Hoe bij Swebru terecht gekomen?

Ik ben bij Sweegers & de Bruijn terechtgekomen via Nico Joosten en Joost Willemse, die later mijn collega’s werden. Ik heb hen ontmoet tijdens projecten bij mijn toenmalige werkgever. Tijdens deze projecten werd duidelijk dat Sweegers & de Bruijn op zoek was naar nieuw personeel. Dit bood me de kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan. De overstap naar Sweegers & de Bruijn betekende voor mij een frisse start en een nieuwe kans in mijn professionele carrière.

Hoe heb je je sollicitatiegesprek en eerste werkdag ervaren

Mijn sollicitatiegesprek was met Joost Willems, en het tweede gesprek met William Sanders. Het bedrijf was voor mij niet onbekend, wat zorgde voor een gevoel van vertrouwdheid en een vlotte start op mijn eerste werkdag.

Mijn eerste werkdag bij Sweegers & de Bruijn was een bijzondere ervaring. Er hing een feestelijke sfeer omdat iedereen net was teruggekeerd van het 50-jarig jubileumfeest in Barcelona, wat de dag meteen gezellig maakte.

Ik begon op een andere locatie dan waar het pand van Swebru nu gevestigd is, namelijk Goudsbloemvallei in ‘s-Hertogenbosch. Ik ging meteen aan de slag met twee grote projecten voor het ministerie van Defensie (voor een periode van 6 jaar) en Economische Zaken.

Wat is je functie bij Sweegers en de Bruijn?

Mijn functie bij Sweegers & de Bruijn (Swebru) is de afgelopen jaren geëvolueerd. In 2006 begon ik als senior engineer en door interne ontwikkeling en groei ben ik doorgegroeid naar de rol van senior projectleider. Recentelijk ben ik gestart in de functie van adviseur.

Wat doe ik naast mijn functie als adviseur?

In mijn functie bij Sweegers en de Bruijn houd ik me bezig met verschillende taken, waaronder het coachen van collega’s en leidinggeven. Het stimuleren van de groei van medewerkers en het ontwikkelen van hun vaardigheden zijn belangrijke aspecten van mijn functie. Daarnaast is het van essentieel belang om de huidige medewerkers te ondersteunen in hun groei naar de volgende functie.

Waarin ben je gespecialiseerd?

Mijn achtergrond ligt in de werktuigbouw, waarbij ik enige kennis van elektrotechniek heb opgedaan door intern mee te kijken. Mijn huidige specialisaties omvatten diverse sectoren, met name:

 • Onderwijs: Hierbij werk ik met instellingen zoals de Universiteit Groningen en ik ben betrokken bij diverse onderwijsprojecten in heel het land, met inbegrip van projecten in het primair onderwijs en kinderdagverblijven.
 • Kantoren: Mijn ervaring strekt zich uit tot kantoorprojecten voor klanten zoals Würth en Founders of L.
 • Retail: Voor McDonald’s Nederland verzorg ik al een tiental jaar de ontwerpen voor de HVAC installatie voor de nieuwbouwlocaties en remodelling van bestaande locaties.
 • Woningbouw: Dit dan vooral in combinatie met parkeergarages en winkelcentra.

Wat zijn je werkzaamheden?

 • Het voeren van gesprekken met opdrachtgevers, architecten, installateurs, nutspartijen en leveranciers;
 • Het bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van ventilatie en bouw(installatie)kosten;
 • Het opstellen van offertes voor adviesdiensten;
 • Het beheren van projectplanningen.
 • Het bedenken van concepten voor diverse projecten, met de nadruk op klimaat- en duurzaamheidsconcepten;
 • Het opstellen van bouw(installatie)begrotingen;
 • Het organiseren van aanbestedingen op basis van bestekken en/of werkomschrijvingen;
 • Het begeleiden van uitvoeringstrajecten;
 • Het controleren van tekeningen en berekeningen van installateurs en de eigen organisatie.

Wat is de grootste uitdaging voor jou binnen Sweegers en de Bruijn?

Mijn grootste uitdaging binnen Sweegers en de Bruijn is het bevorderen van de groei van het bedrijf, terwijl we tegelijkertijd onze technische kennis op een hoog niveau houden. Deze uitdaging omvat het betrekken van alle lagen binnen het bedrijf en ervoor zorgen dat we blijven leren en innoveren.

Om te blijven leren organiseren we ontbijtsessies waarin we technieken en ervaringen delen die zijn opgedaan in lopende projecten. Op deze manier dragen we bij aan het bevorderen van kennisdeling en groei binnen de organisatie.

Een andere belangrijke uitdaging is om een bijdrage te leveren aan circulariteit, zowel  binnen de organisatie als naar buiten toe. Dit betekent dat we proactief nadenken over duurzaamheid en milieubewustzijn in onze projecten.

Wat is de toegevoegde waarde van Sweegers en de Bruijn?

De toegevoegde waarde van Sweegers en de Bruijn ligt in het feit dat het bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en actief bijdraagt aan de circulariteit. Swebru streeft naar milieubewuste en duurzame oplossingen in al haar projecten. Dit betekent dat ze niet alleen oog hebben voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn impact van hun activiteiten, zowel intern als extern. De focus op duurzaamheid en circulariteit draagt bij aan een verantwoorde bedrijfsvoering en een positieve bijdrage aan het milieu en de samenleving als geheel.

Wat maakt Sweegers en de Bruijn een interessante werkgever?

Sweegers en de Bruijn heeft verschillende pluspunten die het aantrekkelijk maken voor medewerkers:

Flexibiliteit: Het bieden van keuzemogelijkheden in projecten bevordert de betrokkenheid van medewerkers bij hun werk.

Persoonlijke aandacht: Het gevoel van gehoord en gekend zijn binnen het bedrijf draagt bij aan een positieve werkomgeving

Ontwikkelingsmogelijkheden: Je kunt je binnen de organisatie goed ontwikkelen door het volgen van opleidingen en cursussen waar binnen het bedrijf geld en tijd voor wordt gereserveerd.

Werkvrijheid: Het toestaan van flexibele werktijden draagt bij aan een goede balans tussen werk en privé.

Thuiswerken: Sinds de COVID-19-pandemie is er meer flexibiliteit voor thuiswerken, waardoor medewerkers de mogelijkheid hebben om thuis te werken. Zelf werk ik één dag per week thuis, terwijl ik de andere dagen buiten de deur of op kantoor ben. Vanwege mijn coachende rol vind ik het waardevol om de medewerkers persoonlijk op kantoor te kunnen ontmoeten.

Sociale activiteiten: Sweegers en de Bruijn organiseert diverse sociale activiteiten buiten het werk, zoals sportmogelijkheden en aandacht voor gezondheidsbeleid, wat de teamgeest en betrokkenheid bevordert. Bovendien is er een personeelsvereniging aanwezig die leuke uitjes en activiteiten voor het personeel organiseert. Dit draagt bij aan een positieve werkomgeving en teamspirit binnen het bedrijf.