1 / 7 / 2019

Uniek concept ‘Ziekenhuis met perspectief’

MAS architectuur heeft in gezamenlijk onderzoek met Casco Totaal, Medexs en Sweegers en de Bruijn een uniek concept ontwikkeld voor het ziekenhuis van de toekomst.

In dit concept ‘Ziekenhuis met perspectief’ is het uitgangspunt een efficiënte healing environment met grote flexibiliteit en is het ontwerp gebaseerd op circulaire principes. We kijken meer naar het gebruik dan naar het bezit. Niet meer grondstoffen en energie gebruiken dan strikt noodzakelijk. Ontwerpen op hergebruik, het gebouw als magazijn van bouwmaterialen. Gebruik van schone en hernieuwbare energie, een gasloos ziekenhuis. Traditioneel bouwen is verleden tijd!

Drager, afbouw en inbouw zijn in ons concept drie onafhankelijke lagen, ontworpen op hergebruik, demontabel en bio-based. Een groot deel van de draagstructuur bestaat uit drie-dimensionale casco’s, die eenvoudig uitgewisseld kunnen worden in het eigen ziekenhuis maar zelfs ook later als woningbouw op een andere locatie. Bouwsnelheid, waardebehoud en alternatieve financiering zijn hierbij interessante thema’s.

Meer informatie over dit project kunt u hier vinden.