23 / 2 / 2015

Virtueel BIM op volle sterkte!

5 jaar geleden hebben wij onze eerste BIM-stapjes gezet, recent hebben wij een enorme stap in hardware succesvol afgerond. Hiermee is er balans in kennis, opleiding, software, hardware en werkwijze. Wij zijn op volle BIM-sterkte!

BIM’men doe je samen…
In een aantal lunchsessies presenteert Ferry Kamerman, BIM-coördinator binnen Sweegers en de Bruijn zijn visie op samenwerken. Er is nog te vaak te veel ruis in de communicatie tussen partijen die BIM’men, ondanks alle goede bedoelingen zijn opgestelde BIM-protocollen vaak niet volledig en worden onvoldoende bewaakt. Om de verwachtingen beter te kunnen managen, zocht Ferry aansluiting bij de door ons ontwikkelde Swebru-methode. Deze methode draagt bij aan goed verwachtingsmanagement en geeft meer grip op foutenbeheersing. Op basis hiervan ontwikkelde Ferry een heldere en eenduidige demarcatiematrix die veel duidelijkheid brengt in onderlinge afspraken. Hiermee zet hij zijn persoonlijke motto kracht bij, want… BIM’men doe je samen!

Bring your own device!
Het is de ultieme droom: plaats- en device-onafhankelijk kunnen BIM-men. Bij Sweegers en de Bruijn is het nu mogelijk, dankzij een intensief implementatie-traject. Door gebruik te maken van citrix en blade-servers kan op elke locatie en met elk device gebruik worden gemaakt van volwaardige Revit-functionaliteit. Of dat nu op een thin-client op kantoor is, of op een laptop of tablet bij de opdrachtgever of in de bouw. Implementatie was niet eenvoudig, maar het resultaat mag er zijn!