Arrestantencomplex te Houten

Voor de politie Utrecht is een nieuwbouw Regionaal Arrestantencomplex te Houten gerealiseerd. Het complex ziet er op het eerste gezicht simpel uit, maar is toch in de vormgeving en materiaalkeuze hoogwaardig. Bovendien is de routing in het gebouw vanwege tal van veiligheidsaspecten complex.

Met name op het gebied van veiligheid en beveiliging zijn er hoge eisen gesteld aan gebouw en installaties. Samen met gebruiker en ontwerpteampartners is gezocht naar passende oplossingenn. Sweegers en de Bruijn is verantwoordelijk voor het ontwerp van de klimaat-, elektrotechnische en beveiligingsinstallaties.

Opdrachtgever:Politie regio Utrecht, te Houten
Architect:
Leesberg van Pelt architecten te Helmond
Projectmanagement: Politie Utrecht

Projectomvang:
Ca. 5.000 m² BVO
Installatiesom: € 3.100.000 excl. btw

Status: Opgeleverd

Binnen de politie regio Utrecht bestond op diverse plaatsen behoefte aan arrestantencellen. Ook nieuw inrichten met betrekking tot de veiligheid van politiecellen noopte tot aanpassingen en renovatie. Derhalve is besloten alle capaciteit te bundelen tot een nieuw gebouw. Daartoe is in de nieuwe wijk de Meerpaal te Houten een terrein aangekocht, waar ook andere functies van de politie worden gehuisvest.

Voor meer informatie download de projectsheet.