Nieuw productiecentrum Marel Poultry

In Dongen vindt al zestig jaar lang de productie van machineonderdelen voor Marel Poultry, de pluimveetak van Marel, plaats. De eindproducten, hoogwaardige voedselverwerkende systemen, worden in samenwerking met de Marel-vestiging in Boxmeer samengesteld.

De oude locatie in Dongen voldeed niet meer aan de hedendaagse normen en daarom was een nieuw productiecentrum een logische stap. De nieuwbouw op het bedrijventerrein Tichelrijt II huisvest dezelfde activiteiten als voorheen. In het pand zitten veertig productie- en acht kantoorplekken in een setting die volledig up-to-date is. De medewerkers op deze locatie beschikken over de modernste en hoogwaardigste productiefaciliteiten die momenteel beschikbaar zijn. Marel gelooft dat deze nieuwe, inspirerende omgeving zal leiden tot veel innovatieve en succesvolle business.

Werkzaamheden Sweegers en de Bruijn:

Sweegers en de Bruijn heeft een integraal programma van eisen opgesteld, voor de technische installaties, bouwfysica en brandveiligheid. Daarin is rekening gehouden met de op te stellen productieapparatuur en de inrichting van het bedrijfspand. Aansluitend hebben wij de opdrachtgever ondersteund bij de contractering van uitvoerende partijen, daarnaast hebben wij de installatie aannemers ondersteund bij het maken van de juiste systeemkeuzes.

De toegevoegde waarde van Swebru

Het doel van de opdrachtgever was om een Hightech productieomgeving te creëren die optimaal aansluit bij de ambitie en doelstellingen van het bedrijf.  Belangrijk was met name zorgen voor goede conditionering en een goede infrastructuur voor alle productieapparatuur.

Via deze link kun je de video bekijken van de officiële opening

OpdrachtgeverMarel Poultry
ArchitectArchitecten aan de Maas
BouwmanagementRemmer Bouwgroep
Projectomvang4.250 m² bvo
StatusOpgeleverd