Nieuwbouw 8000m2 expeditie – Würth Nederland b.v.

Projectomschrijving

Op 26 oktober is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw en heeft Würth Nederland samen met ontwerpteam en het realisatieteam de eerste symbolische “schop in de grond” gezet. Het ontwerpteam bestaat uit architectenbureau De Twee Snoeken, Ingenieursbureau Sweegers en de Bruijn en adviesbureau Tielemans, het realisatieteam bestaat uit de bouwpartners Bouwbedrijf Berghege en technisch dienstverlener Kuijpers.

Werkzaamheden Sweegers en de Bruijn

De uitbreiding van 8000 m2 zorgt voor meer ruimte om efficiënter te kunnen werken, leveringen van meerdere locaties te consolideren en in een verdere fase een groot gedeelte van de orderverzameling te automatiseren. In de nieuwe expeditie kunnen zendingen dusdanig gesorteerd worden dat zij of zoals nu via een netwerk vervoerder, of toekomstig met een Würth contractvervoerder worden getransporteerd.

Door de installatie van een warmte-koude-opslag in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen is de nieuwbouw CO2 neutraal. Gedurende de komende jaren zal Würth Nederland het huidige gebouw ook hierop aansluiten om hiermee volledig aardgasloos te worden.

Winfried Blum (Würth Nederland): “Wij zijn dit project gestart met onze architect De Twee Snoeken. Zij hebben het huidige gebouw ontworpen en hiermee is gewaarborgd dat het unieke design behouden wordt. Samen met Sweegers en de Bruijn als installatieadviseur zijn wij van een voorlopig ontwerp stapsgewijs naar een bouwteam met onze klanten Kuijpers en Berghege overgegaan. Na maanden van intensieve voorbereiding is het dan eindelijk zover en kijken we uit naar de realisatie.

De toegevoegde waarde van Sweegers en de Bruijn

Sweegers en de Bruijn heeft een langdurige relatie opgebouwd met Würth. Sinds 2019 zijn wij als installatieadviseur betrokken bij diverse onderzoeken en ontwerptrajecten om Würth te laten groeien in omzet maar ook om Würth te gaan verduurzamen. Hiervoor zijn door Sweegers en de Bruijn diverse onderzoeken gedaan om de bestaande installatie gasloos te maken. Door alles integraal te bekijken met opdrachtgever en architect heeft dit uiteindelijk geresulteerd in de keuze om naast een warmte-koude-opslag met warmtepomp in meer duurzame maatregelen zoals laag temperatuurverwarming en koeling, warmteterugwinning in het luchtsysteem, CO2 metingen, ledverlichting en PV-panelen voor het opwekken van het eigenverbruik aan stroom.

Voor deze uitbreiding is door Sweegers en de Bruijn een voorlopig en definitief ontwerp opgesteld. Samen met de architect is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw en zijdelings de onttrekkingsvergunning voor de warmte-koude-opslag. Deze stukken zijn bij de bouwpartners van Wurth ter inzage gebracht om zo na een korte intensieve periode met onderhandelingen over budget het uiteindelijke bouwteam geselecteerd met als mijlpaal voor nu de officiele start van de werkzaamheden.

Over Würth

De Würth-Groep is wereldmarktleider op het gebied van handel in montage- en bevestigingsmaterialen. Zij bestaat momenteel uit meer dan 400 ondernemingen in meer dan 80 landen en biedt werk aan meer dan 83.000 medewerkers. Hiervan zijn er ongeveer 33.000 werkzaam als verkoper in de buitendienst. In 2021 was de omzet van de Würth-Groep 17,1 miljard euro.

Het leveringsprogramma van de kernactiviteit van de Würth-Groep omvat meer dan 125.000 producten: van schroeven, schroeventoebehoren, pluggen en gereedschappen tot aan chemisch-technische producten. Naast dit basisassortiment behoren ook persoonlijke beschermingsmiddelen, producten voor de bouw en DHZ-markten, elektro-installatiematerialen, elektronische bouwdelen (bijv. printplaten), fotovoltaïsche zonnepanelen alsook financiële dienstverlening tot het leveringsprogramma van de Würth-Groep.

Würth Nederland B.V. is een dochteronderneming van de Würth-Groep en is de eerste Würth vestiging buiten de Bondsrepubliek Duitsland. Würth Nederland B.V. is sinds 1962 gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Met meer dan 580 medewerkers, waarvan 260 werkzaam zijn in de buitendienst, ontzorgt Würth Nederland B.V. 40.000 klanten in de divisies hout, bouw, metaal, installatie, auto, cargo en maritiem.