Nieuwbouw fabriek Royal Talens Apeldoorn, opstellen Technisch Programma van Eisen

Projectomschrijving
Nieuwbouw verf/acrylfabriek voor Royal Talens in Apeldoorn. Producent voor de merken Rembrandt, Cobra, Van Gogh, Amsterdam, Talens Art Creation, Ecoline, Talens, Bruynzeel, Sakura, Finetec en Schjerning Farver.

Werkzaamheden Sweegers en de Bruijn
Technisch Programma van Eisen opgesteld voor alle werktuigkundige en elektrotechnische installaties. Dit hebben wij uitgevoerd voor de gebouwgebonden technische installaties als ook voor de benodigde aansluitingen ten behoeve van de procesinstallaties (hobby verf/acrylproducten). Daarnaast hebben wij een kostenraming voor de fabriek opgesteld, gebaseerd op het Programma van Eisen.

De toegevoegde waarde van Sweegers en de Bruijn
Op basis van het opgestelde Programma van Eisen en de kostenraming, kan Royal Talens een investeringsbeslissing nemen over de nieuwbouw verffabriek. Daarnaast vormt het Programma van Eisen de basis voor een eventueel ontwerp- en realisatietraject. In het Programma van Eisen is door Sweegers en de Bruijn de duurzaamheidsambitie van Talens concreet vertaald naar doelstellingen op het gebied van energie-efficiëntie en duurzame energieopwekking.

OpdrachtgeverHEVO
Projectomvang (bvo)20.000 m²
BouwmanagementHEVO
StatusTechnisch Programma van Eisen gereed