Renovatie voormalig KPN-gebouw Den Bosch

Juni 2021 heeft Voss Architecture Sweegers en de Bruijn benaderd met de vraag of wij samen met hen het traject wilden oppakken om het voormalige KPN-gebouw aan de Prins-Bernardstraat 12 te gaan verduurzamen en geschikt te maken voor de toekomst voor de nieuwe gebruiker Founders of L die hier hun nieuwe hoofdkantoor gaan vestigen. De wens van Voss Architecture om dit project samen te gaan oppakken is voortgekomen uit een eerder gezamenlijk renovatieproject in ’s-Hertogenbosch (de Sancta Maria Mavo). Behalve een uitnodigende blikvanger met een nieuwe entree zal het toekomstige kantoor van Founders of L een bijzonder interieur krijgen met verschillende landenthema’s per etage.

Werkzaamheden Sweegers en de Bruijn:

Samen met de architect zijn aan de hand van intensieve gesprekken met de toekomstig gebruiker, de wensen vertaald naar een technisch programma van eisen. Dit is uitgewerkt in een voorlopig en een definitief ontwerp. Tot de scope behoren alle gebouwgebonden technische installaties, smart building oplossingen, hoogwaardige AV-installaties en de keukenvoorzieningen. Eind 2021 is de omgevingsvergunning aangevraagd, en inmiddels verstrekt door de gemeente ’s-Hertogenbosch. Op basis van deze stukken is een bouwteam geselecteerd, bestaande uit Janssen de Jong Bouw Zuid, Verstappen van Amelsvoort en Gabriels Elektro. Naar verwachting wordt het project in het voorjaar van 2023 opgeleverd.

Een duurzaam gebouw

Het resultaat is een duurzaam gebouw met energiezuinige installaties, waarbij na renovatie energielabel A+++ wordt behaald. Daarbij worden onder andere gerealiseerd:

  • CO2-gestuurde ventilatie;
  • Hoog-rendement warmteterugwinning;
  • Energie-opwekking m.b.v. een warmtepomp;
  • Volledige systeemintegratie;
  • Basis- en sfeerverlichting in LED;
  • Zon- en lichtwering;
  • AV-Voorzieningen voor presentaties, vergaderingen en TEAMS overleggen;
  • Keukeninstallaties.
OpdrachtgeverAlani / Founders of L
Projectomvang4.200 m² bvo
ArchitectVoss Architecture
ConstructeurRaadgevens ingenieursbureau van Nunen
StatusRealisatiefase