Gezondheidszorg

Woonzorgcomplex Kalorama te Beek

In de loop van 2019 is Kalorama in fasen gestart met de vervangende nieuwbouw op haar locatie in Beek. Kalorama biedt huisvesting aan een specifieke groep kwetsbare cliënten (dementie, doofblinde en met somatische beperkingen). Dit vraagt om maatwerk, en om dat te kunnen leveren is het belangrijk om inzicht te hebben in, en begrip te hebben voor, de specifieke aandachtspunten voor deze doelgroep.

Wij noemen dat inleven, 'de kunst van het inleven' is ons motto. Sweegers en de Bruijn ontwikkelt technische oplossingen om deze mensen zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Door middel van een prettig woonklimaat en een comfortabele omgeving, en door het bieden van een veilig en betrouwbare omgeving die functioneel aansluit bij de behoeften van hun cliënten.

Omvang:                                

Opdrachtgever:                       

Opdracht:     
            

Oplevering:                       

ca.10000 m² bvo

Kalorama

Volledig adviestraject (VO-DO-Bestek-Directievoering bij uitvoering en nazorg)

gepland 2025

Advieswerkzaamheden Sweegers en de Bruijn
Sweegers en de Bruijn was bij dit project de technische installatieadviseur (zowel E als W) in de breedste zin van het woord. De ambitie van de opdrachtgever is een ‘gasloos’ ontwerp. In elke ruimte zijn WTW units gepland, die automatisch zorgen voor ventilatie, verwarming, en koeling per vertrek, door gebruikmaking van sensoren. Iedere bewoner kan individueel de voor hem/haar optimale temperatuur instellen door een ruimtethermostaat.

1

 

 

andere projecten

Contact

A.P.M. (Albert) van Thiel

Adviseur

Tel: 06-538 918 76

E-mail:
albert.van.thiel@swebru.nl